Делян Добрев: Ситуацията с придобиването на концесията на мини „Бобов дол“ е гнила и съмнителна

Ситуацията с придобиването на концесията на мини „Бобов дол“ е гнила и съмнителна. Това каза пред „Фокус“ председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев. По думите му ще бъде създадена специална комисия, която да се занимае със случая, тъй като не е защитен държавният интерес.

“Нейните правомощия са да изиска всички документи от 2005 година и преди това, до 2016 година, за да видим всичко, което се е случвало с тези мини. Имаме възможност да поканим за изслушване не само представители на държавата, но и собствениците, като това се е случвало в миналото при други такива парламентарни комисии. Надявам се да стигнем докрай и да се намери цялата истина какво се е случвало през годините“, коментира председателят на парламентарната комисия по енергетика.

Делян Добрев допълни, че не става ясно, как точно е станала концесията на мини „Бобов дол“, въпреки че през годините са наложени над 500 санкции. "Ще се сезира Комисията по труда и социална политика, с цел да се вземат мерки, и работодателските организации ще окажат подкрепа по случая", каза още Делян Добрев. Той допълни, че през следващата седмица предстои да се разреши казусът относно създаването на комисия за щетите по проекта АЕЦ „Белене“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България