Деми Ловато: Не съм победител, но съм боец

Актрисата открито говори за проблемите си с наркотиците и наднорменото тегло

Деметрия Девон Ловато, по-известна като Деми Ловато, е американска певица, актриса и авторка на песни. Родена е 20 август 1992 г. в Албакърки, Ню Мексико. Родителите и са Диана Харт де ла Гарза и кънтри певеца Патрик Ловато. Тя има по-голяма сестра Далас Ловато и по-малка полу-сестра, актрисата Медисън де ла Гарза. Израствайки в Далас, Тексас заедно с приятелката си Селена Гомез започва актьорската си кариера в детския телевизионен сериал „Барни и Приятели”.

Ловато свири на пиано от 7-годишна възраст и китара от 10-годишна възраст. В интервю за Ellen DeGeneres тя разкрива, че е била обект на тормоз толкова много, че се е налага да мине на домашно обучение след 7-ми клас. По-късно става говорител за организацията PACER бореща се с тормоза в училищата и се появява на Next Top Model заставайки срещу тормоза. Деми страда от хранителни разстройства и самонараняване преди да се справи с емоционалните и психическите си проблеми и депресията.

След участия и като гост звезда с малки роли в сериали и филми през 2010 г., Ловато влиза в рехабилитационна клиника заради психични и емоционални проблеми и слага край на актьорската си кариера. Завръща се към музикалната сцена с трети студиен албум през 2011 заедно с видеото на първия сингъл от албума – Skyscraper. През 2013 г. записва четвъртия си студиен албум Demi, предшестван от дебютния за албума сингъл Heart Attack.

Нейната работа е отличена с десетки награди включително от MTV Video Music Awards и Teen Choice Awards. Извън работата си в музикалната индустрия Деми участва в благотворителни дейности чрез различни организации и има своя кампания Stay Strong.

През юли 2018 г. 27-годишната Деми Ловато беше хоспитализирана заради свръхдоза наркотици. След това последва тримесечна рехабилитация и дълго затишие. През това време звездата преосмисли много, а миналата седмица за първи път от много време разказа как се промени животът й след скандалния инцидент.

„През последните пет години се промених много. Прекарах много години, опитвайки се да бъда модел за подражание, но в същото време забравих да бъда себе си. Дълго време не си правих татуировка, опасявайки се, че ще имам проблеми с „Дисни”. Сега разбирам, че нищо страшно нямаше да се случи - на снимачната площадка може да се прикрие всичко. Сега знам със сигурност, че винаги трябва да се стараете да останете себе си: ако искате да боядисате косата си в лилаво, пребоядисайте я. Ако искате да се срещате с някой от вашия пол, направете го. Просто бъдете себе си.

Днес разбирам коя съм, къде съм. Научих много, преживях много. Всички сме изправени пред различни проблеми на различни етапи от живота си, защото всички сме хора. И това е нормално за нас”, сподели актрисата в интервю за Teen Vogue.

Ловато отбеляза, че сега е съсредоточена върху здравето си. Тя се опитва да прекара цялото си свободно време със семейството и близките си приятели: „Семейството и приятелите ми ме карат да се чувствам силна. Това е страхотна система за поддръжка. Много хора дори не осъзнават, че всъщност съм много емоционална личност, приемам всичко присърце. Ако някой говори негативно за мен в Интернет или ми се подиграва, това наистина боли. Но ми писна да се преструвам, че подобни коментари не ме болят. Обещах си, че повече няма да се преструвам. Аз също съм човек.

Сега в отражението в огледалото виждам човек, който е преодолял много. Не виждам победител там, но виждам боец. Виждам човек, който ще продължи да се бори, независимо какво се изпречва на пътя му. Не съжалявам за случилото се по-рано. Както казах, научих много.”

В допълнение Деми открито говори за хранителното си разстройство, отбелязвайки, че е в състояние да се научи да приема себе си такава, каквато е: „"Толкова дълги години се борих с това хранително разстройство.

Това, което никога не признавах открито пред себе си бе, че във фитнеса винаги стигах до нездравословни крайности. Това ме поведе по тъмни пътеки. Уча се да обичам тялото си и да го приемам каквото е. Затова през октомври реших, че няма да ходя във фитнеса. За да бъда честна, не винаги се чувствам уверена в тялото си. Има дни, в които не харесвам това, което виждам. Но не се лъжа, казвайки, че имам перфектно тяло. Единственото важно нещо е, че съм здрава.”

Проблемите с храненето започват още когато Деми е 9 години. Храната ѝ помага да се бори със стреса, на който е подложена от съучениците ѝ, които я обиждат и унижават.

Деми се надява, че в бъдеще на професионални й постижения ще се обръща повече внимание от обществеността, отколкото на личните й преживявания и проблеми. „Искрено искам хората да си спомнят, че съм преди всичко певица и актриса. А сега голяма част от преживяното отчасти затъмни успехите ми в музикалната индустрия и актьорството”, сподели тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл