Деница Златева: От февруари започват номинациите за кандидати за евродепутати от БСП, цялата листа ще е ясна през април

Снимка: Архив

От 1 февруари започват номинациите за кандидати за евродепутати от партията, средата на март ще е ясно кой ще е водачът, през април цялата листа. Това каза заместник-председателят на БСП Деница Златева пред журналисти преди началото на Националния съвет на партията.

„Още на 11 ноември Националният съвет прие критериите, на които трябва да отговарят кандидатите и процедурните срокове за номинация. След конгреса на 26 януари, на 1 февруари започват номинациите в основните партийни организации. Те трябва да бъдат потвърдени от конференцията и по този регламент в средата на март ще е ясно кой ще е водачът, а през април и листата“, обясни процедурата Златева.

Заместник-председателят на БСП коментира, че всички сегашни евродепутати имат място в следващата листа. „Решението дали аз ще се кандидатирам ще го съобщя на основните партийни организации“, каза Златева. Тя уточни, че критериите за номинации са вътрешни и не са променяни от изборите през 2014 и 2009 г. „Когато другите партии ви представят критериите, и БСП ще ви ги представи“, допълни Златева.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика