Ден за размисъл в четири населени места в страната преди частичните кметски избори утре

Ден за размисъл е обявен в 4 населени места в страната преди частичните кметски избори утре. Частични избори ще има в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна. Единственият кандидат за кметското място е издигнатият от ПП ГЕРБ Стоян Едров. До изборите в населеното място се стигна, след като победителят на провелия се миналата година местен вот Димитър Тодоров от ГЕРБ се оттегли от поста поради лични причини. Тогава Тодоров обясни, че си е намерил нова работа и затова решил да напусне досегашната си.

Избори за кмет ще се проведат и в село Долна Кула, община Крумовград, област Кърджалии, след като на 24 септември Общинската избирателна комисия в Крумовград взе решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета Фейме Межди Мехмед. В надпреварата за кметския пост ще участват двама кандидати - издигнатият от ПП ГЕРБ Шефкет Шефкет и издигнатият от ДПС Айсел Ибрям.

Жителите на село Вълчин, община Сунгурларе, област Бургас също ще избират кмет, съобщава "Фокус". До частичния избор се стигна, след като Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на Кръстю Янев, тъй като в момента, в който е встъпил в длъжност през 2015 година, е бил собственик на действаща фирма. Трима са кандидати за кметския пост – издигнатият от ПП АБВ Ненчо Стойчев, предложената от БСП Гинка Тодева- Зенгинова и кандидатът на ДПС Кръстю Янев.

В село Врабево, община Троян, област Ловеч също ще се проведат частични избори за кмет, след като след като в началото на септември кметът Радион Стратев от ГЕРБ, каращ поредния си четвърти мандат, подаде оставка. В кметската надпревара ще участват кандидатът на БСП Радослав Радионов и този на ПП ГЕРБ Иван Карагьозов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика