Ден на отворените врати организират в Съдебната палата във Велико Търново

В Съдебната палата във Велико Търново на 12 април ще се проведе традиционната инициатива "Ден на отворените врати", организирана с цел повишаване на правната култура на обществото и доверието в работата на съдебната власт.

За поредна година Районен съд, Окръжен съд, Апелативен съд, Районна прокуратура, Окръжна прокуратура и Апелативна прокуратура организира съвместна програма с мероприятия, в която ще се включат ученици от осем училища и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, За първа година в мероприятията ще участват и ученици от училища извън Велико Търново – от градовете Дебелец, Килифарево, Златарица и Стражица.

В програмата са предвидени информационни турове в Съдебната палата, срещи на учениците със съдии, прокурори и следователи, симулативни процеси на наказателно дело и на дело за разпит на свидетел чрез използване на видеоконферентна връзка, адаптирани презентации за работата на съдебната власт за ученици от начален курс на обучение и др., изложба на архивни документи, свързани с историята на съдилищата и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България