Ден на отворени врати в Президентството и МВнР

Администрацията на президента се включва в инициативата Европейски дни на наследството – 2017 г. и за поредна година ще отвори врати за граждани от 10.00 часа до 16.00 часа. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава Румен Радев ще приеме лично първите гости на „Дондуков“ 2.

Гостите на президентската институция ще имат възможност да разгледат Гербовата зала на „Дондуков“ 2, кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала, Залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Министерството на външните работи също ще се включи в инициативата. От 10.00 до 16.00 часа жителите и гостите на столицата ще могат не само да се разходят из кулоарите на българската дипломация, но и да се запознаят отблизо с работата на отделните дирекции на институцията, отговарящи за различните политики, включени в българската външна политика.

Тези, които изберат да прекарат част времето си в неделния ден в МВнР ще имат възможността да се запознаят с богатия художествен и културен фонд на институцията и ще научат любопитни детайли за дипломатическия протокол. Консулска дирекция на МВнР ще представи услугите за граждани, които ведомството предоставя, а служителите на Дирекция „Ситуационен център“ ще обяснят какво съдействие може да окаже външното ни министерство на българските граждани в чужбина при кризисни ситуации.

Отворени за посетителите ще бъдат и кабинетът на министъра, както и конферентните зали на МВнР. Участие в събитието ще вземе заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България