Ден след като депутатите му гласуваха "против", Марешки обяви, че ще сдаде имунитета

Ден след като временната парламентарна комисия за имунитета на Веселин Марешки, реши да снеме депутатската му защита по искане на главния прокурор, лидерът на "Воля" обяви, че групата му ще направи предложения за доброволно даване на имунитета. Това става, въпреки че двамата представители на "Воля" в комисията гласуваха "против" в сряда. С мотива, че това щяло да го стресира. Самият Марешки не отиде на заседанието.

Преди седмица лидерът на „Воля“ обяви, че няма да се откаже по своя воля от защитата си от наказателно преследване и поиска парламентът да прецени дали да изпълни искането на Сотир Цацаров: „Ако комисията реши, че съм виновен – сам ще се откажа“.

"Както обещахме, още след първото заседание на комисията, ние ще предупредим председателя на Народното събрание и ще направим предложения за доброволно даване или както е по процедура, на моя имунитет, за да може да продължи делото", обяви днес лидерът на "Воля" на брифинг в парламента.

„Смятам още сега да проведа процедурата по снемането на имунитета и се надявам утре на заседанието да може да се прочете. Целта, която си бях поставил - максимално разгласяване на проблемите по това дело е изпълнена“, разясни Марешки.

„Първо – към днешна дата има 5 дела, от които 4 са приключили с осъдителни решения на моите конкуренти, тоест те са приключили в наша полза. Единствено остава последното дело, което е за шамара и за т. нар. изнудвачество, което очакваме да бъде решено в най-скоро време”, каза Веселин Марешки. „4-то съдебно решение, което също е окончателно е, че арестът ми е бил незаконен. Това никой никъде не го говори, напротив, продължават да се въртят кадри как съм арестуван”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика