Депутатите продължават работата по Бюджет 2019

Снимка: Архив

Работата на депутатите по бюджета за следващата година продължава и днес.

След седем часа дебати народните представители стигнаха до 24 член, на 71 страница от 212 общо, на които се простира бюджетът за догодина, но успяха да приемат рамката на най-важния закон в държавата и да гласуват бюджетите на съдебната власт и на всички министерства.

Народните представители отметнаха рамката на Бюджет 2019 и парите, отредени на министерствата, с изключение на спортното министерство. Общо 43,9 млрд. лв. са приходите в макрорамката, 44,5 млрд. са разходите. Дефицитът е в рамките на 600 млн. или 0,5%, прие парламентът.

След схватките между управляващи и опозиция по бюджета на ДОО страстите утихнаха при дебатите по макрорамката.

Малко след 22.00 часа народните представители приеха бюджета на транспортното ведомство в присъствието на ресорния министър Росен Желязков и така спазиха предварителното си решение да не работят до късна доба, предаде Канал 3.

Последното отхвърлено предложение на опозицията бе за завишаването на парите за пътническите превози на БДЖ. Направи го шефът на транспортната комисия Халил Летифов от ДПС, като го подкрепиха и народните представители от БСП.

Аргументът беше, че БДЖ изпълняват социална функция и понякога е единствен транспорт за хората, живеещи в по-отдалечени райони. Мнозинството обаче отхвърли предложението.

Днес депутатите отново продължават обсъждането на консолидирания държавен бюджет за 2019.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България