Депутатите ще почиват 10 дни по Великден

Депутати от различни групи обявиха, че очакват да гласуват и третия голям проект - за нови бойни машини за Сухопътните войски.

Народното събрание ще е във ваканция 10 дни по великденските празници, от Велики петък включително. Това се случи след като парламентът прие промени в правилника за дейността си.

Предложението беше внесено от председателя на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов. Отхвърлено бе предложението на независимия народен представител Велизар Енчев за съкращаване на ваканцията на депутатите, съобщава "Фокус".

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт предложи, за да бъдат задоволени всички "популистки щения" и в правилника да бъде забранено храненето и пиенето на вода от народните избраници. По адрес на Велизар Енчев Димитър Байрактаров посочи, че звучи много „сериозно“ човек да защитава работника, когато вероятно няма един ден трудов стаж в сферата на производството. Байрактаров предложи вместо ваканция народните представители да бъдат изпращани в каторга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика