Депутати от БСП и ГЕРБ се караха заради хората с увреждания

Снимка: Архив

Депутати на БСП и ГЕРБ влязоха в остра полемика в парламента. Поводът бе неосъществена среща в сградата на Народното събрание на БСП с представители на хората с увреждания, предаде БГНЕС.

Родители на деца с увреждания излязоха днес на шести национален протест в центъра на София. Родителите искат право на достоен живот за техните деца, защото "системата ги убива". Протестиращите се изправиха пред сградата на правителството.

Представители на хората с увреждания трябваше да се срещнат с депутати от БСП. Срещата се бавеше и тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова дойде пред журналисти и обясни, че отвън са представители на съсловието на хората с увреждания, които искат среща с депутатите от БСП за България вътре в парламента. „Ръководството на парламента в лицето на партия ГЕРБ, към което се обърнахме изрично не ги допуска в парламента, защото са облечени с фланелки, на които пише „Системата ни убива”. Ръководството на ГЕРБ се позовава на правилника за вътрешния ред, в който пише: продажбата и разпространението на информационни материали е забранено в сградата на парламента”, каза Нинова.

На въпроса кой точно е отказал достъпа, тя отговори - зам.-председателят на НС Емил Христов. "На мен не ми представен въпросът, че те имат разрешение за влизане", обясни пък Христов пред медиите. Според него може би обстановката не е била удачна, но Антон Кутев от БСП не му е казал, че те имат разрешение за влизане, говорил за фланелки.

Така депутати от ГЕРБ и БСП влязоха в остра словесна полемика, в която Цветанов говори за манипулация, чуха и определения за случващото се като „цирк”, нещо търсено като инцидент. В един момент дори от БСП заговориха за оставка. „Г-н Христов това, което направихте днес най-малкото е още утре да си депозирате оставката”, каза Драгомир Стойнев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика