Депутати от БСП направиха оглед на обекти от инвестиционната програма на община Свищов

Кметът на Свищов Генчо Генчев покани народните представители от БСП Весела Лечева, Станислава Стоянова и Валентин Ламбев, които бяха на посещение в Свищов по повод откриването на учебната година в Стопанската академия "Д. А. Ценов", да направят заедно обиколка на строителните обекти, които са част от инвестиционната програма на общината.

Въпросното строителство е по изпълнението на Интегрирания план за възстановяване и развитие. Заедно с тях беше и изпълнителният директор на Общинска банка Николай Колев. Кметът ги иформира, че това са едни от най-мащабните дейности, за близо 10 млн. лв., които Общината реализира в момента. След успешното им осъществяване, обликът на града ще бъде значително променен и жителите ще усетят положителната промяна.

Народните представители и градоначалникът посетиха и две детски градини, където се обновява образователната инфраструктура и се извършват дейности за енергийната ефективност. Те обходиха и кварталите „Рила“ и  „Младост“, в които се извършва реновиране на градската среда, като приятно впечатление им направи площадката за игра и отдих в ж-к "Рила".

Генчо Генчев показа на народните представители църквата "Преображение Господне", за където ремонтните дейности ще бъдат преустановени, поради липса на средства. Депутатите бяха приятно впечатлени от активността на общинското ръководство и изразиха готовност да оказват съдействие местната власт, в рамките на своите правомощия, когато това е необходимо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони