Депутати от ГЕРБ дариха апарати за пречистване на въздуха на УМБАЛ-Бургас

Два апарата за пречистване на въздух бяха дарени на ръководството на УМБАЛ-Бургас. Те са закупени с лични средства от народните представители от ГЕРБ-Бургас, които са провели предварителни разговори с лечебното заведение.

 

В началото на седмицата Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Галя Желязкова, Ася Пеева и д-р Стойно Стойнов занесоха апаратурата и се срещнаха с д-р Бойко Миразчийски – изпълнителен директор на УМБАЛ-Бургас, както и член на Общинския щаб за борба с коронавируса. На срещата присъстваха още д-р Здравка Инджова - началник Спешно отделение, д-р Иван Йотов - началник Инфекциозно отделение, д-р Антон Григоров - началник Реанимация, д-р Светлозар Георгиев и д-р Стелиян Славов - заместник-директори на болницата.

Димитър Бойчев коментира, че е провел разговори с фирмата-производител и се е запознал с характеристиките на апаратурата. „Тя може да работи в помещения в присъствието на хора, за разлика от други подобни техники. Пречиства и убива вирусите във въздуха, със сменаяеми консумативи е. Тези, които сме закупили за нея, могат да бъдат използвани близо 2 години“, поясни бургаският депутат.

„Предвиждаме единият апарат да отиде в Инфекциозно отделение, където имаме към момента четирима пациента с коронавирус, а другият – да бъде в изолатора в Спешно отделение. Там са настанени съмнителните пациенти със симптоматика. След това можем да преместим единият от двата апарата и в Реанимация. След като се запознаем със спецификите им, ще преценим как да бъдат разположени в болницата“, коментира д-р Миразчийски.

По време на срещата народните представители от ГЕРБ обсъдиха с ръководството на болницата актуалните предприети мерки на държавно и общинско ниво за борба с коронавируса, както и актуални теми и въпроси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони