Критики от ГЕРБ към БСП за "снежната декларация"

Лош вкус и ниско политическо ниво е да се опитваш да се възползваш от едно такова сериозно бедствие. Това каза на брифинг народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков във връзка с позиция на БСП за това, че правителството в оставка е поставило в риск живота на стотици хора заради лоша организация на движението в празничните дни, предаде „Фокус“.

„Позиция без някой да излезе и да я обясни точно какво се има предвид. Явно са се подготвили да празнуват и не са намерили кой би бил подходящ да излезе и да изкаже една такава нелепа теза при положение бедствието, на което сме свидетели през последните 24 часа‘, обясни Ненков.

„Настина няма как да останем без мнение относно тази, смея да твърдя, проява на много лош вкус и ниско политическо ниво, да се опитваш да се възползваш политически от едно такова сериозно бедствие. Свидетели сте, че в последните дни всички власти предупреждаваха хората да не тръгват на път, ако не им се налага“, коментира той.

„В крайна сметка всеки на своя глава, поемайки не малък риск, тръгва да пътува. Цялата държава наистина е на крак. Ако трябва някой със сигурност да ожалим са хората, които повече от 24 часа се опитват да нормализират обстановката, да изчистят снега, да извадят закъсалите автомобили и ТИР-ове. Не видях някой да излезе и да каже, че тези хора дават максимума от своите възможности и се опитват да накарат другите граждани да се чувстват по-добре“, поясни той.

„Позицията на БСП е проява на абсолютно безсилие и безотговорност, когато 24 часа държавата е на крак.“ Това каза Севделина Арнаудова, медиен съветник на министър-председателя и директор на пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Премиерът също е на място. Позицията на БСП е евтин популизъм, който се прави в навечерието на празниците. Категорично мога да кажа, че цялата държава участва със сили и средства. От снощи вие също те свидетели, че премиерът още снощи свика кризисен щаб. Разбирам гнева на хората и го оправдавам. Не оправдавам обаче евтин популизъм от страна на БСП – да излезе и да каже, че нищо не се прави. В продължение на 7 дни емисиите започваха с прогнозите за времето. Оправдавам гнева на хората, но не разбирам рискът, който те сами поеха“, заяви Арнаудова.

Тя коментира, че е чула реакции на хора, които в 19.00 часа са тръгнали с децата си да пътуват.

„Разбирам го, но не го оправдавам. Това е риск, който те сами поеха. Движението по „Тракия“ е абсолютно възстановено. Затворен е обходът е през Средец, защото 4 автомобила са изпреварили снегорините, забили са се в преспите. Ако смятате, че това е сериозно отношение, аз и колегите смятаме, че е несериозно“, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България