Депутатка към рускините: Не правете секс с чужденци по време на световното

Руски депутат призова съгражданките си да се въздържат от това да правят секс с чужденци по време на световното първенство по футбол.

Тамара Плетньова смята, че дори тези връзки да доведат до брак, жените и децата им ще бъдат изтеглени в чужбина и няма да останат в Русия.

„Дори и да се омъжат, те ще бъдат изведени от страната и няма да знаят как да се върнат. После ще идват при мен да плачат, че децата им са взети”, коментира Плетньова по време на радио интервю.

Тя допълва, че иска хората в страната ѝ да се женят по любов за руски граждани и да отглеждат деца и семейства в Русия.

По думите ѝ повечето жени, които родили деца от чужденци около Олимпийските игри в Москва през 1980 г. „са страдащи самотни майки”. „Добре са тези, които са родили деца от същата раса, но тези от междурасови връзки страдат”, допълва още Плетньова, цитирана от световните агенции.

Тъмнокожи руснаци до ден днешен са подложени на чести въпроси и дискриминация в страната, тъй като там чернокожото население е по-малко от 1%. Двурасовите руснаци често са наричани „деца на Олимпийските игри” или „Фестивални деца”, защото са заченати по време на големи спортни събития в страната.

По време на Световното по футбол в Русия се очакват над 1 млн. туристи, което повдига въпроса за расовата и сексуална дискриминация в страната. Едно от големите притеснения на световните посетители е, че казаци ще охраняват спортните събития. По време на Олимпийските игри от 2014 г. именно казаци биеха членовете на „Пуси райът” в Сочи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл