Депутатът Александър Иванов алармира за „Филчогейт“ в Провадия

Запознаваме ви с констатираните фрапиращи нарушения в Община Провадия. Говорим за един „Филчогейт“, за неправомерни действия на кмета на общината от БСП Филчо Филчев. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов.

„В доклада на Държавната агенция за финансова инспекция са открити множество нарушения. Най-стряскащото от тях е използването на държавен ресурс в размер на почти половин милион лева без проведената задължителна обществена поръчка. Възлагането на обществения транспорт на една частна фирма без да са спазени законовите изисквания“, заяви той.

„Разкриваме модела на управление на БСП в малките общини, но с факти и документи. Съвсем спокойно мога да нарека констатациите от доклада - „Филчогейт“, изтъкна Александър Иванов. „Освен възлагането на транспорта без спазването на законовите изисквания, Агенцията за финансов контрол е констатирала и множество нарушения и неправомерно разплащане на държавни средства за неизвършени услуги“, каза още депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика