Депутатът Иво Христов: Има крадливи стратегии за интегриране на циганите в България

Няма смислена стратегия, освен крадливите стратегии за интегриране на циганите в България, които не са нищо друго освен форма на задружна престъпна дейност. В нея участват и крадливи българи, и крадливи цигани, и задгранични неправителствени организации. Това е публична тайна.

Така депутатът от БСП Иво Христов коментира в студиото на "Лице в лице" по  БТВ проблемите в ромските гета у нас, без да отстъпва от тезата, която изрази преди седмица от парламентарната трибуна, когато  нарече ромите капсул-детонаторът за взривяването на държавата, каквито са били албанците за бивша Югославия .

„Докато си играем на тези игрички, там цъка бомба. И тази бомба започва да се взривява все по-често. Конфликтите са формално на битова основа, използват се и от двете страни, има елемент на манипулация, но не може да манипулирате нещо, за което няма обективни предпоставки. Е, там ги има“, посочи депутатът.

Христов е категоричен, че "към 1989 г. те бяха интегрирани криво-ляво в обществото – работеха, имаха доходи, децата им бяха грамотни. Т.е. бяха вкарани в система на интегрирано социално поведение. След 1989 г. бяха първите жертви на реформите – бяха изхвърлени от всички възможни места, бяха лишени от икономическата база, която да осигури някаква социализация на тези гета. По-късно тези гета придобиха собствена логика – да бъдат капсул-детонатори."

На въпрос има ли изход от ситуацията, той отговори: „Има, но не виждам мозъчно вещество във взимащите решения, които да разбират за какво става дума. Те си мислят, че това няма да ги засегне, защото децата и парите им са навън. Тези огромни маси от хора са изпуснати във всяко отношение, а за да ги вкарате обратно в някакъв социализиран кръг, това означава реформа не на циганския, а на българския въпрос, на това какво представлява България“.

„Не виждам капацитет, който въобще да разбере драматизма, дълбочината на проблема и да има воля да го реши“, каза още Христов.

„За да могат българските елити да си плащат социалното спокойствие и услугите на циганските гета и техните тартори, ние всички в момента плащаме съвкупен кръвен данък, откупуваме се от циганското общество и неговата вече неконтролирана на моменти агресия, като им плащаме социални плащания“, смята депутатът.

Става въпрос за националност сигурност и трябва без никаква политкоректност, от най-малка възраст, децата да бъдат извадени от тази криминогенна среда, да бъдат вкарани в съвършено друга среда и ще имаме съвършено други, прекрасни деца. Но представете си как ще ревнат някои правозащитни организации, каза още народният преставител.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика