Депутатът от БСП Валентин Ламбев: Жителите на Камен спят с по три катинара на вратите заради престъпността

Хората в стражишкото село Камен спят на запалени лампи и заключени с няколко катинара врати поради постоянните обири и кражби на покъщнина. Те се страхуват да замръкват навън. Това оповести от парламентарната трибуна народният представител Валентин Ламбев от „БСП за България“.

Той отправи въпрос към министъра на вътрешните работи относно сигурността в селото и разкриваемостта на престъленията.

От нивата на битова престъпност в Камен се оплакаха жителите по време на поредната приемна на народния представител. Проблемът потвърдиха и общинският кмет и председателят на Общинския съвет. Силно притеснени и потърпевши от постоянните набези и обири на домовете им, много от присъстващите разказаха за кражби на имущество в селото.

„Гражданите споделиха, че въпреки наличието на полицейски участък в населеното място, рядко виждат полицейски служители и според тях рядко се разкривали случаите на кражби и други видове престъпления“, обобщи Валентин Ламбев.

Колко и от какво естество са регистрираните сигнали за извършени престъпления през 2017 г., колко са заведените преписки и колко са разрешените случаи, попита народният представител. Той поиска информация дали за полугодието на 2018г. има увеличение на криминалните деяния, достатъчни ли са полицаите предвид криминогенната обстановка и има ли върнато откраднато имущество на потървепшите собственици.

В отговора си министърът на вътрешните работи заяви, че полицейският участък в селото ще е по-ангажиран за разкриването на престъпленията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България