Депутатът от БСП Валентин Ламбев завърши престижна академия за държавници от 6 страни

Депутатът от БСП от Великотърновския регион Валентин Ламбев участва в Четвъртата лятна евросредиземноморска академия, организирана от Българското училище за политика „Димитър Паница“. Форумът беше посветен на проблемите на радикализацията и екстремизма и участие в него взеха депутати, членове на различни политически партии и граждански организации от Мароко, Тунис, Йордания, Ливан, Египет и България.

В продължение на шест дни те споделиха опит по водещата тема на тазгодишното издание - „Радикализация и екстремизъм в Евросредиземноморския регион и ролята на гражданското общество в разработването на успешни стратегии за противодействие".

„Общият ни извод е, че е необходимо засилено сътрудничество между всички страни от средиземноморския регион, за намаляване на терористичните заплахи. Възможните решения са намаляване на бедността и неравенството на богатството в тези държави, образование и засилване на сътрудничеството и интеграцията между тези държави и ЕС“, каза след края на академията Валентин Ламбев. Народният представител от „БСП за България“ беше поканен за участие като бивш възпитаник на Българското училище за политика от випуск 2013г.

Сертификатите за завършената академия раздаде вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България