Депутатът от БСП Валентин Ламбев настоява за обезопасяване на пътя през село Шереметя

Депутатът от БСП Валентин Ламбев настоя за осигуряване на безопасността на пешеходците на главния път София-Варна, който минава през великотърновското село Шереметя. Народният представител за втори път зададе въпроса по време на парламентарен контрол към министъра на регионалното развитие как ще поеме ангажимент за осигуряване на безопасността на път I – 4 в участъка.

„Проблемът е належащ. И жителите, а и специалисти по пътна безопасност считат, че е необходим комплекс от мерки, които включват шумяща маркировка и пешеходен светофар, за да можем да обезопасим придвижването и преминаването през пътното платно на жителите на селото“, каза от парламентарната трибуна депутатът от „БСП за България“.

Той припомни, че още през месец ноември министърът пое ангажимент към жителите на селото при подходящи метеорологични условия до края на месец януари тази година да бъде осигурена безопасността на пешеходците. „Какви са причините с днешна дата така поетият от Вас ангажимент все още да не е реализиран и кога в крайна сметка ще бъде осигурена безопасността на жителите на селото?“, настоя да разбере народният представител.

След приключване на ремонтните дейности ще се пристъпи към възстановяване на хоризонталната маркировка, включително ще бъде подновена и пешеходната пътека на пътя, отговори министърът. Той посочи, че е ангажимент на Община Велико Търново да постави светофар на мястото.

Да излязат на протест са готови хората от селото, ако пътят им не бъде обезопасен и след последното уверение от министъра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика