Депутатът от БСП Валентин Ламбев: Руши се църквата в лясковското село Добри дял

Депутатът от БСП Валентин Ламбев

Жителите на лясковското село Добри дял се обърнаха за помощ към народния представител от БСП от Великотърновския регион Валентин Ламбев за спасяване на местната църква.

Храмът "Успение на Пресвета Богородица" е в окаяно състояние, алармираха те, и спешно се нуждае от спасителен ремонт. Паднали парчета от стенописа на тавана, течащ покрив, неукрепени стени - това изброиха като проблеми миряните. Те се страхуват, че камбанарията скоро може да падне.

„Не можем само със средства на хората от селото да поддържаме църквата, а храмът вече се нуждае от по-голям ремонт“, изразиха болката си присъстващите. Те разказаха как строителството на църквата започнало през 1856г. Преди около 40 години в селото построили още една църква, но тази е особено значима за жителите, защото е първата.

В село Добри дял депутатът от „БСП за България“ говори и за другите проблеми на хората. Жителите се притесняват от предстоящото закриване на детската градина. Те твърдят, че закриването ще засили обезлюдяването на селото.

Членове на читалищното настоятелство подчертаха, че тяхното читалище е единственото в общината, което не е оземлено.

Жителите очакват кмета на Общината в скоро време на оземли културната институция, което ще позволи допълнителен приход в малкия им бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика