Депутатът от БСП Весела Лечева: България е парламентарна република само на хартия

България продължава да е парламентарна република само на хартия и се управлява еднолично от Бойко Борисов. Това заяви в понеделник народният представител от „БСП за България“ от Великотърновския регион Весела Лечева.

"Продължават да се наливат огромни средства в нереформирани сектори, това показва и приетия наскоро държавен бюджет. Изводът е, че се заобикалят институции и най-висшия орган за управление на държавата- Народното събрание. Решенията се вземат извън парламента. Финансират се удобните общини“, изтъкна Весела Лечева.

Тя коментира и темата на внесения вот на недоверия от опозицията за 17-ти януари.

„Най-сериозният проблем, който изяжда доходите на държавата, който гони инвеститорите, е корупцията. 122-ма депутати представляват управляващото мнозинство. Последното вето беше преодоляно с шест гласа на „Воля“. Никой не знае, може пък на 17-ти януари някои от депутатите на патриотите да преосмислят своите решения. Ние сме длъжни да използваме целия възможен инструментариум на демократичната държава за справяне с проблема", коментира Лечева.

Тя поясни, че ще търсят и подкрепа на неправителствени организации и външна помощ от гражданите за натиск срещу управляващите.

Лечева и колегите и Явор Божанков и Валентин Ламбев поясниха, че за изминалата година са входирали 25 проектозакона, но повечето от тях са били отхвърлени. От своя страна социалистите обещаха да се борят следващата Коледа да бъде по-щастлива за българските граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика