Депутатът от БСП Весела Лечева: Внасяме проекта за диференцирани ДДС ставки на хляба и лекарствата

Снимка: Веселина Ангелова

БСП внася в парламента законодателните си инициативи за въвеждане на диференцирана ставка върху ДДС за хляба от 5% и за лекарствата – 7%. Това съобщи във вторник депутатът от Великотърновския избирателен район Весела Лечева.

Тя уточни, че предложенията са записани в алтернативния бюджет, изготвен от партията, но проектът е бил отхвърлен от депутатите на ДПС. Само преди дни обаче те обявиха, че обмислят проект за сваляне на ДДС-то на хляба, лекарствата, книгите и осигуряване на безплатни детски градини.

Според Весела Лечева резултатите от евровота във Великотърновска област са добра основа за местните избори в региона.

"БСП е втора политическа сила в областта – губи с 86 гласа от ГЕРБ. Спечелихме изборите в общините Павликени, Полски Тръмбеш, Лясковец, Сухиндол и Свищов. Втори сме във Велико Търново, Горна Оряховица и Елена и трети – в Златарица. Не се отклонихме от нашите предизборни обещания, от желанието си да казваме истината пред българските граждани и да променим модела, по който се управлява България, макар че участвахме в неравностойна битка. Срещу нас беше целият държавен апарат, Министерският съвет, бюджетът, изразходван извън парламентарната процедура”, коментира Лечева.

Тя допълни, че като проблем на изборния процес се откроява ниската активност и апатията на хората.

„70 на сто не излязоха да гласуват. Това е голям дефицит на недоверие към цялата политическа система”, категорична е Лечева.

По думите и оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова е знак за нов стандарт в политиката за носене на отговорност, принципно и отговорно решение.

Попитана дали ще се кандидатира за лидер на БСП, Лечева заяви:„Нямам амбиция да бъда водач на БСП”.

Тя изтъкна, че обединението между парламентарно представените партии и коалиции трябва да бъде в мерките срещу негативните демографски тенденции, бедността и доходите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика