Депутатът от БСП Весела Лечева настоява за проверка на ремонта на Самоводската чаршия в Търново

Местни жители негодували пред народния представител от качеството на реконструкцията на уникалната улица на занаятите

Депутатът от БСП за Великотърновския регион Весела Лечева обяви, че ще настоява за проверка на качеството на ремонтите, които текат от няколко месеца на атрактивната улица на занаятите в старата столица.

"В събота бях на Самоводската чаршия, спряха ме местни жители и ме попитаха: "Харесва ли ви ремонта на улицата, по която минава основния туристически поток?". Лично направих снимки, от които ясно личи, че много скоро след реконструкцията, ще се появят нередности. Това само по себе си пък говори за разхищение на средства от еврофондовете", обясни в понеделник Лечева.

Ремонтът на Самоводската чаршия стартира през октомври миналата година и трябва да приключи до април. Живописната улица е разкопана заради подмяна на водопроводи и настилка.

Депутатът от левицата Валентин Ламбев пък сподели, че още миналата година по негово настояване и след протести на потърпевши граждани, бе монтиран светофар на главния път София-Варна във великотърновското село Шереметя. Устройството обаче до момента не е заработило.

"Светофарът е изключително необходим за безпрепятственото пресичане на местните хора през натоварената главна пътна артерия. За пореден път ще направя питане до АПИ защо светофарът не функционира", заяви Ламбев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика