Депутатът от БСП Весела Лечева: Настоявах в новия бюджет да бъдат предвидени 5 млн. лв. за спортна инфраструктура, одобриха едва 1,5 млн. лева

Настоявах в новия държавен бюджет да бъдат предвидени 5 млн. лева за спортна инфраструктура, но бяха одобрени едва 1,5 млн. лева. Това е нищожна сума, която е крайно недостатъчна. Това коментира пред "Труд" депутатът от БСП за Великотърновския регион Весела Лечева.

Народната избраничка сподели още, че от БСП настоявали да бъдат осигурени допълнително 100 млн. лева, с които да бъдат подпомогнати малките общини в страната, които да покрият разходите във връзка с увеличението на минималната работна заплата.

"В крайна сметка сумите, които ще трябва да изплащат кметствата на общинските служители като осигуровки, не са предвидени в новия бюджет. Така държавата натовари общините с още една дейност и допълнителни разходи. Като порочна практика се наложи и раздаването на суми на определени общински администрации с Постановления на Министерски съвет. Така за кратко време тази година бяха раздадени 47 млн. лева като за въпросните финансови инжекции няма регламент и правила", каза Весела Лечева.

Народният представител допълни, че висящ останал въпросът с предложената субсидия от 1,1 млн. лева за капиталови разходи на Дирекцията по вероизповедания за Зографския манастир и храмът "Александър Невски".

"На първото заседание при приемането на бюджета, сумата беше гласувана и приета, но на второто се заформи скандал и този казус бе отложен. Сега тепърва ще се решава на Министерски съвет", изтъкна Весела Лечева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика