Депутатът от БСП Явор Божанков: Ако община Горна Оряховица иска да строи нов блок, нека да е за млади лекари

„Разбирам, че в Горна Оряховица тлее напрежение около новия блок за маргинализирани общности, който Общината възнамерява да построи с европейски средства. Важно е да се помогне на нуждаещите се, но мнението на местните, които плащат данъци, работят и се борят за развитието на общината, трябва да бъде взето предвид“, заяви народният представител Явор Божанков в отговор на актуалната тема в железничарския град.

Според него методът, по който Общината решава да действа въпреки мнението на гражданите, показва системен проблем.

"Постфактум хората разбират, че нещо се случва и обикновено е късно да го спрат“, допълни депутатът.

Явор Божанков припомни, че мнението на гражданите не беше потърсено, когато бяха отсечени брезите по ул."Вичо Грънчаров", нито при планирането на кръгови движения в центъра на града.

„Извън проблемите в комуникацията общината има и друга слабост. Усвояването на европейски средства само по себе си не е лошо. Напротив. Липсва обаче стратегическа дълбочина. Демографските проблеми, чистотата на въздуха, отпадъците и т.н. няма да се разрешат с усвояване на европейски средства. Извън усвояването им виждаме много малко“, каза народният представител.

„Съществен проблем са кадрите в общинската болница. Известно е, че болницата е изправена пред истинска катастрофа, поради липса на млади специалисти. Ако амбицията на кмета наистина е новият блок да осигури дом за перспективни млади семейства, нека жилищата бъдат дадени на млади лекари. Така ще се разрешат два проблема“, предлага народният представител от „БСП за България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България