Депутатът от БСП Явор Божанков: С три проблема живеят хората в горнооряховско село

С три проблема живеят хората в горнооряховското село Горски Горен Тръмбеш. Всички свои оплаквания те споделиха с народния представител Явор Божанков от „БСП за България“от Великотърновския регион по време на редовните му приемни в населените места. Заедно с него беше и общинският председател на БСП-Горна Оряховица Огнян Стоянов.

„От центъра на село Драганово до село Горски Горен Тръмбеш пътят е копка до копка. Вече три мандата не се намериха средства да оправят това нещо. Основният ни проблем е отсечката от 20 километра, която е в окаяно състояние, банкетите са неочистени. Всяка кола е удряна по този път. А селото ни с хубава природа, чист въздух, ако се направи хубава отсечка, тя ще окаже влияние хора да се върнат да живеят в селото“, сподели местен жител.

Една от присъстващите жени разказа как със собствени средства на семейната й фирма са прочистили пътя към селото.

„Все по-често срещам такива случаи и на повече места се появява проблемът с кастренето. Хората изказват съмнение, че са платени средства за кастрене, но работа не е свършена“, отговори Божанков.

Проблем за живеещите в селото е и читалището. Въпреки успехите на местната самодейна група и реалната дейност, която колективът развива, сградата се руши. „Влизаме в зимен сезон. Покривът тече. Паркетът гние. Уврежда се общинска собственост“, подчертаха хората и допълниха, че така и дейността на читалището ще спре през зимните месеци.

Общинският председател на БСП Огнян Стоянов пое ангажимент да направи предложение за включването на сградата в капиталовата програма на Община Горна Оряховица за следващата година.

Затова местните хора настояват в общинския бюджет за следващата година да се конкретизират средствата, които се отпускат на малките населени места.

Историческите останки на калето над селото, обявено през 1968г. за паметник на културта, са в незавидно положение. „Държавата оттогава една стотинка не е вложила в него. Обрасло е в храсталаци“, разказа един от живеещите в селото относно третия им проблем.

„Градския център е важен, но хората в малките населени места също са граждани на нашата община и на Република България и не бива да забравяме това“, призова народният представител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България