Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова в Свищовско: Правителството ще продължи да създава условия за доброто развитие на всяка община

Народният представител от най-голямата парламентарна група проведе приемни за жителите на четири свищовски села

Приемни за жителите на свищовските села Драгомирово, Червена, Деляновци и Овча Могила проведе в понеделник народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Заедно с депутата от най-голямата парламентарна група, на приемните присъства и председателят на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов, а също кметовете на съответните населени места – Марин Крачунов, Петко Василев, Валентина Тодорова и Нели Великова.

Държавата и местната власт инвестират постоянно в малките населени места и такова мнение споделят както кметовете, така и жителите на посетените от Станислава Стоянова села. Това стана ясно по време на многобройните проведени срещи.

С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати целево 500 000 лева за ремонт на пътища във всички населени места от община Свищов, които бяха разпределени пропорционално, според броя на населението, а в повечето от тях ремонтите вече са факт.

Въз основа на добрата координация между централна и местна власт, на територията на община Свищов успешно се реализират множество проекти, припомниха Станислава Стоянова и д-р Кристиян Кирилов. Още през 2017 г. бяха завършени два проекта, финансирани по програма „Красива България” и от фонд „Социална закрила” към МТСП, благодарение на които Домашния социален патронаж в Свищов разшири дейността си и по този начин обхвана 11 от общо 15 населени места в общината. И четирите села, които народният представител от ГЕРБ посети в понеделник, се ползват от услугите на Домашен социален патронаж – Свищов.

През април тази година, бе завършен проект за обновяване на обекти на образованието в община Свищов по ОП „Региони в растеж”, чрез който беше осигурена модерна, здравословна и функционална среда с високо ниво на енергийна ефективност в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Овча могила. По този проект бе извършена подмяна на цялата отоплителна система на училището с екологосъобразна такава, с което не само осигури по-комфортна обстановка за възпитаниците на учебните заведени и подобрена работна среда за учителите и персонала, но и постигна намаляване на вредните емисии, подпомагайки опазването на околната среда.

В село Овча могила функционира първият в България Кризисен център, подчертаха пред народния представител Станислава Стоянова жителите на селото. Местната и централната власт ценят високо тази иновативна практика, благодарение на което общината кандидатства по програмата за трансгранично и защити проект за надграждане и разширяване на капацитета. Основната цел е закупуване на техника за осигуряване на бързи и адекватни реакции при кризисни ситуации и бедствия. Проектът се изготвя съвместно с румънската община Зимнич, като Свищов е водещият партньор, а общият бюджет е 1 млн. евро.

През лятото на 2017 г. в Овча Могила бе разкрит и Център за настаняване за пълнолетни лица с деменция. 40 човека от населеното място работят в социалното.

По Проект за чиста околна среда към ПУДООС пък селата Овча Могила и Драгомирово получиха общо 20 хиляди лв. Също така, тази година Дирекция “Вероизповедани” към Министерски съвет отново отпусна близо 30 000 лв. за неотложни ремонти на църквите в селата Драгомирово, Овча могила и Червена.

Всички тези проекти са показателни за това, че добрата координация и партньорство между централната и местната власт са в основата на желаното развитие на всяка една община, коментира народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, която бе категорична, че правителството на премиера Борисов ще продължи да създава условия за това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика