Депутат кани спортни звезди да тренират с ученици

 

Депутатът от ГЕРБ и трикратен европейски и световен шампион по кикбокс Владимир Вълев - Питбула ще покани именити български спортисти да участват в тренировки с деца през новата учебна година.

Инициативата е част от кампанията "Спорт срещу агресия", която Вълев стартира съвместно с организацията "Благотворителност и спорт" /БИС/ с тренировка на открито под Паметника на българо-съветската дружба във Варна. В нея се включиха десетки варненци. "Смятам, че за учениците би било вдъхновяващо успешни спортисти да влязат с тях в един час по физическо например.

Сред състезателите има много хора с големи сърца, които съм сигурен, че ще подкрепят каузата. Така ще привлечем вниманието на децата към необходимостта да бъдат физически активни, но не и агресивни, да не стоят само пред компютрите или телефоните си, а да се поизпотят чрез спорт и игра", обясни Вълев. Той благодари на младежите от БИС, които подкрепят кампанията.

"Те са прекрасно доказателство, че масовият спорт е източник на здраве и енергия, независимо от възрастта или начина на живот", коментира депутатът, който дойде на тренировката на открито със съпругата си и 5-годишния си син. През лятото шампионът и БИС ще организират и спортни прояви на плажа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони