Депутат откупи книга, помогна на болна

Депутатът от парламентарната група на Коалиция за България Иван Димов Иванов откупи част от тиража на книгата "Прощаване в есента", посветена на шуменското село Драгоево и така помогна за лечение на болна жена.

Общо 825 лв. са били събрани на премиерата на книгата на Георги Лунгов-внук в библиотеката на читалище "Развитие" във Велики Преслав. Парите вече са по дарителската сметка на Димка Тенева, която се бори с онкологично заболяване.

Книгата пресъздава спомени на вече покойния краевед Георги Лунгов-дядо. Народният представител от Варна пък, е родом от Драгоево, не забравя корените си и дори е финансирал излизането на книгата. При представянето й младият автор Лунгов имал идея всички средства от продажби да бъдат дарени за Димка, но депутатът изпреварил гостите-купувачи. Те също не спестили парите, които били заделили за покупка и ги дарили.

Във Велики Преслав от месеци върви кампания за събиране на средства за Димка Йорданова Тенева от танцовата формация "Веселото хоро". Голям благотворителен концерт през м.г. събра значителна сума за лечението й в клиника в Турция. Нужни са обаче още средства, терапията продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони