Депутат от партията на Кунева: Талибаните Радан и сие от ДСБ да напуснат Реформаторския блок

Депутатът от ДБГ доц. д-р Димитър Шишков призова лидера на ДСБ Радан Кънев и съмишлениците му да напуснат незабавно Реформаторския блок.

"Радан Кънев и още една шепа хора, които са в ръководството на ДСБ, действат като талибанска организация. Те незабавно трябва да напуснат Реформаторския блок, защото не само го съсипват, но и ще доведат държавата до предсрочни парламентарни избори", декларира доц. д-р Шишков в Пловдив.

По думите на пловдивски уролог и бивш градски лидер на ДБГ от една година Радан Кънев, ген. Атанас Атанасов и още няколко души от ДСБ измъчват РБ и ГЕРБ.

"Не е нормално една година да си много овластен и изведнъж да станеш недоволен и да съсипваш за четвърти или пети път цялото дясно пространство. Останалите партии в Блока - ДБГ, СДС, БЗНС и НПСД (Народна партия "Свобода и достойнство") сме коректни партньори на ГЕРБ и ще останем такива, докато министър-председателят и най-голямата партия желаят да работят с нас. ГЕРБ има право да иска от РБ коректност и дисциплина, защото в такива моменти на разнобой даваме лош сигнал към избирателите и към коалиционните партньори. Затова е крайно време тези няколко господа от ДСБ да напуснат, както напусна техния депутат от Хасково. Не е справедливо тези хора да извиват ръцете и на РБ, и на ГЕРБ Да не говорим за просташките изрази, които се ръсят по медиите. Един голям политик няма право да говори по този начин, още повече да се обръща така към премиера на България", коментира доц. Шишков обръщението на Радан Кънев към Бойко Борисов преди дни.

Според пловдивския депутат целта на Радан Кънев и компания е да превземат РБ. "Тези хора, които разбиват за четвърти или пети път дясното пространство, са талибани. Не може да казват, че всички в правителството са бандити, а само те са светци. Болно ми е, защото не искам пак десните гласоподаватели да останат излъгани", допълни доц. д-р Димитър Шишков.

Той е категоричен, че нито веднъж досега скандалите и разприте в РБ не са тръгвали от ДБГ, СДС и БЗНС, а само от ДСБ. Пловдивският депутат предрече скорошен разпад в ДСБ, тъй като повечето от членовете му не били съгласни с водената от лидера политика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика