Депутат ще помага за ремонта на 160-годишната църква

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев пое ангажимент да съдейства за ремонта на близо 160–годишната църква в село Червена вода. Той ще проведе срещи с Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и представители на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет.

Това стана ясно по време на посещението на депутата в храм „Свети Архангел Михаил“, където разговаря с местния свещеник и жители на с. Червена вода, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Те споделиха опасенията си за лошото състояние на църквата и като основна причина за това те изтъкнаха минаващите тежкотоварни автомобили по главния път Русе – Кубрат, намиращ се на няколко метра. Според жителите на Червена вода камионите създават вибрации, от които стените отвътре са започнали не просто да се напукват, но и да се отделят от покрива. В резултат мазилката и стенописите също се увреждат.

Църквата е ремонтирана за последен път през 2000 година.

По – късно народният представител се запозна на място и с друг проблем, свързан с тежкотоварния трафик в посока близката зърнобаза. Живеещите в района коментираха, че движението на тези камиони уврежда пътната настилка и там са необходими спешни мерки за ремонт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика