Дербито се превърна в Биг Брадър

Вечното дерби "Левски" - ЦСКА снощи се превърна в своеобразен Биг Брадър. За двубоя националния стадион хилядите по трибуните бяха следени под лупа с камери по последен писък на модата. Те излъчват и предават в 4К резолюция – за разлика от инсталираните до момента. С новата система за видеонаблюдение човек може да бъде разпознат от над 100 метра разстояние.

Новите камери обхващат цялата площ на трибуните на „Васил Левски“. Те гарантират да няма да има нито едно „сляпо” място. По време на мача камерите работеха като приближаването на образа беше 36 пъти. Освен това камерите могат да записват видео в същото качество и по този начин по-лесно могат да бъдат хванати евентуалните нарушители.

Причината за по-строгите мери е инцидентът от миналата седмица, по време на дербито между ЦСКА и „Левски”, довело до раняването на двама полицаи. Решението за незабавното инсталиране на по-модерните камери беше взето на среща между МВР, спортното министерство, БФС и представители на клубовете. Работи се и по идеята за въвеждането на поименни билети за футболните срещи, като така ще се знае кой, къде се намира на стадиона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ