Дерматолози от ВМА преглеждат безплатно за псориазис

Във връзка със Световния ден за борба с псориазиса - 29 октомври, медицински специалисти от Военномедицинска академия организират безплатни профилактични прегледи, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Консултациите ще се проведат от 29 до 31 октомври 2018 година, от 10.00 до 13.00 часа, в кабинет 218, намиращ се на етаж втория в поликлиниката на ВМА.

За целта е необходимо предварително записване на телефони 02/92 26 181 - от 9.00-18.00 ч. и 02/92 25 002 - от 9.00-14.00 ч.

В рамките на кампанията пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса.

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога и след употребата на някои медикаменти.

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве