Дерменджиев: Имиджова победа в дербито, в ЦСКА си имат други идеи

"Левски" е бил жив винаги, просто ситуацията в последните години бе неблагоприятна. Това заяви Георги Дерменджиев, треньор на "сините". Той говори пред колегите от "Спортал" за всички събития около клуба. Наставникът определи победата в дербито над ЦСКА с 1:0 преди дни като имиджова.

"Не само моето идване, а и това на Павел Колев и новия собственик влияе добре на отбора. Изоставахме с много точки. Тимът беше отпаднал и за Купата на България. Ще направим всичко възможно да се радваме в края на месец май. Духът вече е различен. Разговарях много с играчите и те повярваха на това, което им се говори, както и на последните неща, които се случиха в клуба".

"Титла? Нека да сме здраво стъпили на земята. Вървим крачка по крачка напред. Няма как да прескачаме някакви неща, ще направим грешка. Трябва да сме щастливи и да се радваме. Аз искам промяна в отбора, после в класирането. Всеки иска да е шампион. Това време ще дойде".

"Мачът с ЦСКА беше имиджов. Не гледам толкова играта, доволен съм от отбора. Аз никога не се оправдавам. ЦСКА си имат техни идеи".

"Искам "Левски" да е клуб, който се изгражда и да стигне до едно средно европейско ниво. В това влиза  не коментирането на противници и съдии".

"Нови? Всичко е възможно. Имаше разговори със защитник, който предпочете офертата на румънския шампион "Клуж". Намесиха се странични фактори. Селекцията се прави от мен и Павел Колев. Наистина искахме Галин Иванов, но той избра друго. Няма проблем".

"В момента още сме под влияние от успеха над ЦСКА, но играем мач за мач. Шаблонно, но е така. Не искам да се объркаме и да мислим за месец май. До тогава има много път за вървене. Предстоят плейофи с трудни мачове. Фатално е като се изпуснат точки".

"В краткосрочен план бе платена сумата, нужна за лиценза в Европа. Сега в „Левски“ има спокойствие. Затова казвам, че всичко трябва да бъде правено постепенно, за да се развиваме малко по малко. Дори и в поведението си на скамейката, от която се водят мачове. Ще бъде създадено звено, което ще измести функцията на спортния директор. Ще има хора, които да работят с първия отбор, но и такива в школата. Официално промяна в клуба ще има на 6 март, но всъщност тя вече е ясна. Като се изправим срещу „Лудогорец“, няма да е нищо специално, а обикновен мач".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ