Дерменджиев: Напрежение в "Левски" има, но вече е от друг характер

Георги Дерменджиев, старши треньорът на „Левски“, призна, че напрежението в тима не е изчезнало, въпреки първия успех през пролетта при 2:0 над „Витоша“. Опитният специалист обаче уточни, че докато срещу „Локомотив“ (Пд) стресът над играчите е бил въз основа на големите промени по горните етажи на клуба, в предстоящото дерби с ЦСКА то ще заради заряда и очакванията за победа.

„Не, не се е премахнало напрежението след успеха над "Витоша" – обясни Дерменджиев. - Има го, но вече става по-различно, защото отговорността вече е друга. Турболентността преминава, но сега се чакат победи. Психологически ще трябва да вкараме някои неща в ред.“

Българският специалист призна, че крайният изход до голяма степен ще бъде решен от спазването на тактиката на двата тима.

„Както те, така и ние правим разузнаване. Трудно е да се скрие нещо. Подготвени сме и мисля, че сме готови за предстоящия мач. Има още малко време за състава. Ще видим. ЦСКА не ме притеснява. Един мач за първенство, да, има заряд в него, но ще се опитам да предам на играчите си да мислят трезво и да излезем с успех от двубоя. Това е една игра. Ще има доза тактика. Който я спази и направи по-малко грешки, той ще победи.“

А Дерменжиев разкри, че няма да използва допълнителни методи да надъха футболистите си, за да не се стигне до пренавиване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ