Дерменджиев на преговори с „Иртиш“

Георги Дерменджиев е заминал в понеделник на преговори в Казахстан. Интерес към бившия треньор на „Лудогорец“ прояви „Иртиш“, където до есента наставник беше Димитър Димитров-Херо. Той пък дойде в „Лудогорец“ и сега е възможно двамата да направят „пълна смяна“. Зад въпросната треньорска рокада стои Мирчо Димитров, мениджърът с най-силни връзки в Казахстан и въобще в бившите републики от разпадналия се СССР.

До сряда трябва да стане ясно дали Дерменджиев и шефовете на „Иртиш“ ще стигнат до договор. В момента в казахстанското първенство има пауза като почти всички отбори от местния елит ще стартират 2018-а с лагери в турския курорт Анталия.

Дерменджиев спечели шестата титла с „Лудогорец“, но ръководството на клуба за втори път реши - той се е изчерпал за поста. Трето връщане назад явно няма да има, въпреки че този треньор си остава най-успешният в кратката история на шампионите.

При евентуален подпис на българина с „Иртиш“ родната треньорска колония в страната отново ще започне да се разраства. В момента официално единствено Стойчо Младенов остана на поста си в „Кайсар“, който от новак миналия сезон завърши на престижното шесто място. Станимир Стоилов напусна „Астана“, но не е изключено клубът да направи офанзива, за да го задържи. На базата на своите контакти Мирчо Димитров планира до края на 2017-а да лансира още двама наши специалисти в казахстанския футбол.

Миналия сезон в страната стартираха едновременно четирима треньори – Стоилов („Астана“), Димитров („Иртиш“), Младенов („Кайсар“) и Илиан Илиев („Алтай“).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ