Дерменджиев остава без успех на "Герена"

Георги Дерменджиев остава без победа начело на "Левски" на стадион "Георги Аспарухов" в официален мач. Тимът на опитния наставник стигна само до 1:1 с "Ботев" (Пловдив) у дома в мач от първия плеойфен кръг на шампионата. Давиде Мариани откри след гол от изключително спорна дузпа, а Кристиян Димитров изравни след почивката. "Канарчетата" играха почти цяло полувреме в намален състав, след като за втори жълт картон бе изгонен капитанът Лъчезар Балтанов.

Това бе трети мач за "сините" на "Герена" през пролетта. В предишните два столичният тим направи 1:1 с "Локомотив" (Пд) и загуби с 0:2 от лидера "Лудогорец". Единствената пролетна домакинска победа на "Левски" дойде в дербито с ЦСКА (1:0), което обаче се игра на стадион "Васил Левски".

"Ботев" (Пд) пък удължи впечатляващата си серия без поражение през пролетта. Тимът на Николай Киров има 2 успеха и пет хикса след подновяването на шампионата през 2019 година. За "жълто-черните" официален дебют на "Герена" направи Александър Тонев, играл за последно в Серия А.

Грешната стъпка попречи на "Левски" да съкрати преднината на "Лудогорец" на 6 точки, след като през уикенда и "орлите" записаха равенство - 0:0 с "Берое". Така големият победител от първия кръг в плейофната фаза е ЦСКА. Отборът, воден от Любослав Пенев, единствен записа успех в първата шестица и вече е на 3 точки от "зелените".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ