Дерменджиев тръгна със загуба в „Левски“

Георги Дерменджиев записа загуба в неофициалния си дебют начело на „Левски“. „Сините“ отстъпиха с 0:1 на китайския елитен „Хенан“, където играе бившият футболист на ЦСКА Фернандо Каранга. Нападателят обаче не взе участие, тъй като все още не е напълно възстановен от операция на далака. Единственият гол в срещата, играна в Ларнака, бе дело на Кристиан Басогог, възползвал се от груба грешка в отбраната на столичния тим. Камерунецът вкара в 25-ата минута след пробив през центъра. Най-чистата ситуация пред българския отбор пък се откри пред Станислав Костов, пропуснал на празна врата.

Дерменджиев, заменил през седмицата Славиша Стоянович, заложи на само един българин в титулярния състав – стражът Николай Михайлов. През първата част на терена бяха и каращите проби Магнар Йодегаард и Джордан Н`Кололо. След почивката опитният специалист направи девет промени, оставяйки в състава единствено Михайлов и норвежкият бранител. По-късно обаче и те бяха заменени, а в игра имаше шестима юношите на тима.

Въпреки загубата, „сините“ държаха инициативата през целия двубой, но трудно излизаха на голови положения. От своя страна „Хенан“ игра затворено и разчиташе на контраатаки.

След мача Дерменджиев пусна играчите в почивка, а отборът ще се събере отново за тренировка в понеделник. Следващата проверка е с „Висла“ (Плоск) на 30-ти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ