Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Десетки автовози пътуват всяка седмица до Северна Италия и се връщат у нас, като създават опасност да внесат коронавируса, алармира читател на „Труд“.

Людмил Лалев съобщи, че негов приятел, който кара автовоз с дупнишка фирма, пътува всяка седмица до Ломбардия за няколко дни и се връща у нас. „Казвам му - недей да ходиш, не виждаш ли какво става там, а той отвръща, че шефът му не му казал да не ходи, за някои хора парите са по-важни“, коментира Людмил.

„Пътуват всяка седмица - отиват и се връщат, и то в Северна Италия, в Ломбардия - огнището на епидемията, ще донесат вируса като едното нищо, държавата трябва по някакъв начин да спре това“, казва той.

„Това е директно вкарване на вируса, не може да го хване термокамера, защото те отиват за 2-3 дни и се връщат, а инкубационният период е по-дълъг. Контактуват с италианци, става въпрос за млади хора, които като се върнат у нас общуват с много хора – по заведения и много други места“.

„Темата е важна и сега се набляга на контрола, сформираха национален щаб за борба с коронавуруса, но този факт може да го пропускат. Трябва да се спрат временно тези пътувания, както спират полетите“, отбелязва нашият читател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България