Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Десетки кандидат-студенти посрещна Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий” в Деня на отворените врати. Инициативата е традиционна и дава възможност на кандидат-студенти от цяла България да разберат на място повече за възможностите, които дава обучението в университета.

Зам.-ректорът по учебната дейност чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров представи новите специалности, които са изцяло според търсенето на пазара на труда. Главният секретар на Олег Божанов информира за кредитирането по време на следването. От името на бившите студенти говори д-р Иван Църов, директор на Регионалния исторически музей във Велико Търново.

Факултетската борса, където кандидат-студентите се запознаха с отделните специалности, начините за прием, възможностите за получаване на стипендии и за настаняване в общежитие също бе част от Деня на отворените врати. Кандидат – студентите и техните родители, които бяха дошли от цялата страна, имаха възможност да разгледат залите, кабинетите и ателиетата на факултетите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование