Десетки отбeлязаха Международния ден на йогата

Десетки жители на Благоевград отбелязаха Международния ден на йогата. Те се събраха в парк „Бачиново“, където лицензирани инструктори представиха различни техники, които малки и големи упражняваха заедно. Инициативата, в която Община Благоевград се включи,сепровеждаподегидатанаПосолствотонаИндия в България. Участниците успяха да се запознаят с класическа йога, фитбол, насочена към деца и бременни, лечебна гимнастика, лечебна йога, пилатес, лечебна физкултура за деца и възрастни и гимнастика за бременни, Хата йога, йога за деца.

Техниките бяха показани от Силвия Митринска, Даниела Коцева – Асоциация Кундалини Йога България, Жулиета Караджова, КТЦ „Животбезболка“, Ирена Танчева и Елена Самарджиева.

Йога е древна наука и начин на живот, открити и предадени от мъдреци и светци хилядолетия назад. Йога е била запазена през вековете в областта на Хималайските планини. Това е било възможно поради подходящата социална, културна и историческа обстановка в тези земи. Йога е система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума. Йога е една от шестте индуитски философски школи, която приема медитацията за основносредство за постигане на освобождението. А днес, Йога е част от целия свят. През 2014 г. Общото Събрание на ООН единодушно прие декларация, че 21 юни ще бъде честван като Международен Ден на Йога.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България