Десетки хиляди сърби протестираха срещу Вучич в Белград

Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на протест в Белград срещу президента на страната Александър Вучич.

Надсловът на протеста беше "Един от пет милиона", след като още след първата демонстрация Вучич заяви, че и пет милиона души да излязат на протест, няма да изпълни нито едно искане на опозиционните лидери, които според него, са дискредитирани. Поддръжниците на опозиционния блок от 30 партии и организации, наречен "Алианс за Сърбия", определят Вучич като автократ, а неговата Сръбска консервативна партия като корумпирана, предаде БНР.

Вчера в интервю за местната телевизия "Студио Б" сръбският президент заяви, че не се плаши от протестите и че те са демократично право, стига да не се стига до проблеми. В шествието участва и бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич, който подкрепя протестите.

"Хората днес са на улицата, защото им е омръзнало от несправедливостта, корупцията, насилието и изнудването. Днес в Сърбия не можеш да се бориш с тези неща чрез институциите, защото те почти са преустановили работа. Затова днес се събрахме толкова много хора тук", каза бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа