Десет детски дни в Музикалния театър

Всяко момиче - принцеса, всяко момче - пират

Приказната програма продължава до 8 декември

Време е да се гримираме, време е да се костюмираме, време е да заведем децата в Оперетата, защото там започна детската Коледна програма!

Предпразничният приказен блок на Музикалния театър “Стефан Македонски” в София включва цели 10 дни, посветени на детето. Броени от петък, 29 ноември, до неделя, 8 декември, те предлагат не само спектакъл, но и цялостно потапяне в илюзорния свят на феи, омагьосани принцеси и говорещи животни.

С влизането от улицата малките зрители попадат в директно в приказка: фоайето на оперетата е преобразено специално за тях с много фантазия и мисъл.”Салонни служители ще посрещат публиката в сценични костюми и грим, - разказва Зорница Дамянова, артист-солист на Музикалния театър, която е автор на дизайна.- Артисти от балета ще се движат между публиката. На две много приятни кукленски тоалетки в кулоарите нашите гримьори са на разположение на децата.” Малките зрители могат да сложат и шапка или перука, или пък част от костюм, за да се снимат. 3-метрова жива елха внася коледния дух в театъра. “Ще има тежка виенска декорация, всичко е ръчна изработка, не е купено от хипермаркет, - пояснява Зорница Дамянова. - Реставрирахме част от мебелите от царско време и ги поставихме във фоайето, за да могат децата да седнат в тях, като на трон и да се почувстват принцове и принцеси.” Вълшебството започва 30 минути преди спектаклите и родителите трябва предвидят да доведат децата по-рано.

Детската програма започна в петък, 29 ноември с премиерата на “Снежната кралица” на балет “Арабеск”. Днес от 11 ч. е втората премиера на същия приказен спектакъл. Пак днес от 14 ч. децата могат да гледат “Котаракът Шарл”. Програмата на детските спектакли е на сайта на Музикалния театър.

Музикалният театър дава начало на още една нова традиция: спектакъл в Новогодишната нощ. На 31 декември от 19 ч. ще се играе “Прилепът” - оперета, която заради сюжета си традиционно се свързва с Нова година. Публиката да очаква празнично настроение, искристо шампанско в антракта, томбола и хубави изненади.

Това нововъведение не отменя трите Коледно-новогодишни спектакъла в зала 1 на НДК, за които билетите са почти разпродадени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура