Десислава Атанасова: Неподписването на указа за Младен Маринов е с политическа, не с правна тежест

„Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е натоварено повече с политическа, отколкото с правна тежест”, смята Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя коментира, че от самото начало ѝ се струва, че това е еднолично решение на Радев, което е „облечено в съответната форма”.

„Следя с интерес цяла седмица коментарите по повод неиздаването на указа. Когато говорим за изпълнение на закона, в случая Закона за МВР, как се назначава и освобождава главният секретар – да, трябва да стане с указ на президента, но сме в хипотезата когато лицето, което ще освободи мястото на главен секретар, да стане министър на вътрешните работи”, коментира Атанасова пред БТВ.

По думите ѝ едва ли секретарят на президента по правните въпроси е изготвила становища, което да блокира процедурата.

Атанасова уточни, че ако указът не бъде подписан от президента, то в Народното събрание за гласуване ще влязат само две оставки.

„Неразбирателство и трус в коалицията няма. Смятам, че всички противоречия бяха преодолени и то във формата на диалог. За всички е ясно, че този кабинет няма алтернатива”, категорична е Атанасова.

По думите ѝ няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори и „БСП трябва да осъзнаят това”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика