Десислава Атанасова: Не съм видяла в българския парламент да се взимат решения под натиск от чужда държава

Снимки: Денислав Стойчев

Не знам как така турският външен министър си е позволил да твърди подобно нещо, надявам се че това е едно недоразумение, което скоро ще бъде изяснено. Не съм видяла в българския парламент да се взимат решения под натиск от чужда държава. Това заяви пред "Канал 3" депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с изказване на турския външен министър Чавушоглу, че Анкара е натиснала за приемане на поправките в българския Закон за вероизповеданията.

"Обяснявам си го с предизборната кампания за местни избори, която е в последната си фаза, може би за набиране на повече електорат, но когато касае друга държава, е неприемливо", предположи Атанасова.

За "Апартамент гейт" тя призна, че в групата на ГЕРБ не са коментирали откъде е дошъл удара, но посочи, че въпросните имотни сделки са били изповядани преди месеци. "Така или иначе е странно, че тази информация точно сега преди изборите е обект на толкова голямо публично внимание. Ако някой си е направил труда да провери, те щяха да станат публично достояния преди месеци, дори преди половин година", изтъкна Десислава Атанасова.

Според нея отсъствието на БСП от НС не създава никакви проблеми с парламентарното мнозинство и легитимността на решенията и законопроектите. "БСП търсят причина да се върнат, но какво ще правят те си е изцяло тяхна работа. Мисля, че голяма част от т. нар. им условия за завръщане са изпълнени. Най-важното е, че техните избиратели нямат представителство в залата. Ако искат да са извънпарламентарна опозиция, тогава може на следващите избори изобщо да не се явяват", каза Атанасова.

По думите й социалистите очакват едва ли не сигурна победа на предстоящите през май Европейски избори 2019. "От левицата вчера казаха, че тези избори за тях са на живот и смърт, те трябва да бъдат спечелени и да предизвикат предсрочни парламентарни избори. Не знам какво ще стане ако ги загубят. Надявам се г-жа Нинова да покаже мъжеството си и да подаде оставка, ако изгуби тези избори", предложи Десислава Атанасова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика