Десислава Атанасова от ГЕРБ: Предложението на Валери Симеонов за пушенето ще предопредели следващи челни места в тъжната статистика за изчезването на нацията ни!

"Категорично против съм отмяна на забраната за тютюнопушене", написа депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова във фейсбук за предложението на вицепремиера Валери Симеонов.

"Не възприемам, като аргумент - нарушаването на закона, в полза на отмяната, особенно ползван от Вицепремиер!", заявява Атанасова (оригиналният правопис е запазен, бел. ред.), уточнявайки, че това е лично мнение и парламентарната група на ГЕРБ не е обсъждала предложението.

"Законът за здравето относно забраната действа от 1.06.2012 и считам, че е едно от добрите решения на първото правителство на Борисов. България е оглавила класациите по смъртност на населението през последните години, а отмяната вероятно само ще предопредели и заемането на следващи челни места в тъжната статистика за изчезването на нацията ни! Валери Симеонов, като Вицепремиер по демографската политика, трябва да се концентрира в контрола по ограничаване на вредните фактори за здравето на българите, а не в подобни законодателни инициативи!", призовава Атанасова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България