Десислава Иванчева: Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет

Снимки ТРУД

Причината за акцията срещу мен е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е зам.-кмет в община "Младост". Това обясни пред медиите кметът на "Младост" Десислава Иванчева на влизане в съдебната зала преди разглеждането на мярката й за неотклонение от Специализирания съд.

Иванчева, зам.-кметът на "Младост" Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ преди дни по направление корупция.

По думите на Иванчева фирмата, която е подала сигнала срещу нея, който е довел до операцията по задържането й, се казва "Ваклин Груп".

Иванчева каза още, че не знае как парите, открити при задържането й в колата, в която се е возила, са попаднали там. По пръстите й не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя.

В момента се провежда съдебното заседание, на което трябва да стане ясно каква мярка ще бъде наложена на тримата обвиняеми.

Иванчева и Петрова отрекоха да са изнудвали Ваклинов.

Двете бяха държани зад специално стъкло в съдебната зала, което рядко се използва от спецсъда. Провиквайки се, за да бъде чута от журналистите, Иванчева обясни, че парите не били в нея, а под седалката на колата и били подхвърлени.

Пари не сме искали, не сме пипали, не сме вземали и не сме получавали, обясни тя.

В този час Спецсъдът решава дали да остави в ареста Иванчева, Петрова и Дюлгеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право