Деси Банова за Плевнелиев: Плакахме с приятелки от щастие

Имаме право да сме влюбени и да се обичаме, каза бившият президент

"Знаех, че рано или късно тази бомба ще избухне, но не очаквах такава реакция. Пред дома ми и пред дома на майка ми стоят папараци." Това сподели синоптичката Деси Банова в предаването на "На Кафе" по Нова телевизия във връзка с публичния интерес към връзката й с президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

Банова сподели, че е била против двамата да се появяват по телевизията, но Плевнелиев я насърчил да приемат поканата.

"Деси е герой, денонощно я преследваха папараците. Ние не искаме по никакъв начин да парадираме с известност. Моля, разберете, от една страна ние не искаме и не можем да скрием нашата любов, но от друга - говорим за спокойствие. Прочетохме толкова много неща за нас", каза на свой ред Росен Плевнелиев.

"Не можем и не искаме да се крием, искаме да вървим за ръка - и в мола и по улиците", добави президентът.

Плевнелиев разкри, че двамата са заедно от три месеца и са информирали за отношенията си първо своите близки, децата си и бившите си половинки. "Не искаме да бъдем скромни, не е това водещото. Имаме право да сме влюбени и да се обичаме", добави той.

"Още в началото разбрах, че това е един невероятен мъж", сподели Деси Банова.

Тя разказа, че още през 2014 г. на форум за климатичните промени в Ню Йорк, когато е правила интервю с него като президент, е била впечатлена от неговите скромност и отзивчивост. През следващите три години двамата не се срещат нито веднъж, до настоящата, когато съдбата ги събира на светско събитие. "Трябваше да променя графика си, за да отида, тъй като моя приятелка ме помоли", разказа Банова.

Синоптичката била на събитието със своята майка и отново се засякла с Росен Плевнелиев, който пак я впечатлил с откритостта си. "В този момент си казах: невероятен мъж, интелигентен, страхотен президент, разговаря с всички", разкри тя. Двамата си разменили телефонните си номера и започнали комуникация с текстови съобщения.

"След един разговор по телефона разбрах, че Деси е много добра и много нежна", разкри Плевнелиев. "После пихме кафе в Гърция, където нещата се случиха", добави президентът, който има вила в Уранопули, на гръцкия полуостров Халкидики. "Ние успяхме да се открием като сродни души", категоричен беше Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България