Дете на 2 г. “арестува” дядо си, пожарникари го спасиха

Дете на 2 години заключило дядо си в една от стаите на апартамент на ул.”Баба Мота” във Велико Търново и той се оказал в безпомощно състояние.

Във вторник родителите поверили малчугана на грижите на възрастния мъж. Дядото обаче бил с опериран крак и трудно се движел. На вратите на стаите имало ключове. Момченцето ненадейно хлопнало вратата на спалнята, в която бил старецът и завъртяло секрета.  Така той се оказал “арестуван” в помещението. Възрастният мъж молил хлапето да отключи, но то се заиграло в коридора и не реагирало на молбите му.

Тогава старецът се обадил на родителите на малчугана.Опитите им да влязат в апартамента обаче се оказали неуспешни, защото входната врата на жилището също била залостена, а ключът-поставен от вътрешната страна.

Стопаните на апартамента били принудени да подадат сигнал за помощ на тел.112 и се стигнало се до провеждане на сериозна спасителна операция.  Пристигнали пожарникари, които разпънали автоматична стълба до четвъртия етаж на блока. Огнеборците се качили на терасата на въпросния апартамент и с щанга отворили вратата към жилището. После отвътре отключили входната врата и стаята на дядото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България