Дете си търси колелото по запис от камери в Шумен

Издирва се това колело, откраднато от Градската градина в Шумен

Предлагат и 300 лв. награда срещу крадецът на велосипеди

Крадец отмъкна колелото на момче от Шумен, сега собственикът си го търси по запис от новите камери за наблюдение в Градската градина. Освен това 15-гошиният Мартин и баща му Ивелин Йорданов предлагат 300 лв. награда за информатор, който би помогнал за разплитане на кражбата.

Тя станала в понеделник към 17 часа. В същия ден Мартин се сдобил с красивия син велосипед за екстремно каране. Получил го по куриер, като направил бартер за свое скъпо колело. Още не му се бил нарадвал и го карал по алеите в Градската градина. Изведнъж при него дошъл непознат, на около 18-20 г., който поискал да направи едно кръгче с колелето. Момчето се съгласило, защото помислило, че това е запален велосипедист. Непознатият се завъртял наоколо, но изведнъж поел към детската площадка и изчезнал в посока жп. гарата.

Веднага е уведомена полицията, но до петък колелото не е открито.

Бащата Йорданов е поискал запис от община Шумен, която предния месец смени камерите в парка с по-надеждни. Записът е предоставен има и разрешение да го разпространява с цел залавяне на крадеца. "Искам обществото да реагира, да прояви нетърпимост. Ако остане ненаказан, утре ще открадне друго, може би колело, може би чанта, може би... Не се вижда много добре, но вярвам, че ще бъде разпознат", настоява бащата във фейсбук.

Крадецът е с бели маратонки, синьо яке и дънки, висок е около 1,85 см. Йорданов дори е решил, ако непознатият сам се предаде до 17 ч. в петък, да оттегля жалбата си от полицията. Надява се, ако някой родител разпознае детето си на чуждото колело, също да сигнализира. Иначе синият велосипед има и отличителен белег - заварка на задната лява част на рамката.

 

ЗАПИСЪТ ОТ КАМЕРИТЕ В ГРАДСКАТА ГРАДИНА НА ШУМЕН

https://www.facebook.com/ivvko/videos/vb.1589314214/10207062827000964/?type=2&theater

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България